Opskrifter
Drinks
Få inspiration til lækre, spanske drinks med Casajada’s opskrifter 🍹. Udforsk unikke opskrifter på cocktails og mocktails, der vil løfte enhver fest til nye højder. Perfekte til at imponere dine gæster.
Græskarsuppe a la Casa Jada
Det er efterår, det bliver køligere i vejret og vi begynder at gå ind i suppetiden, hvor de lækre supper indtager pladsen på spisebordet.
Casa Jada var inviteret til et arrangement i en efterårsferie, som foregik på en gård fyldt med græskar. Vi skulle sørge for suppen og nøj, hvor var det et eldorada at komme ind til. Masser af lækre græskar og æbler, som nærmest indbød til at skulle i suppegryden.
Græskarsuppe kan godt være lidt svær at få til virkelig at smage af noget. Derfor ligger det lige til højrebenet at lave en opskrift med de ingredienser vi allerede har i vores sortiment og som i forvejen er “smagen af tid”.
Hasselbach butternutsquash med grønkålspesto, hvidløg og ñora
Vi elsker grøntsager og kan slet ikke lade være med at finde på og finde på.
I efteråret er vi beriget med sensommerens afgrøder, heriblandt grønkål og squash.
Især butternutsquash og grønkål i fælles forening er en undervurderet spise.
Vi forsøger altid at finde noget der er sødt, syrligt, salt, bitter og gerne med en masse umami. Dog er umamien svær lige at få tilført, idet det er smagen af tid.
Hos Casa Jada fører vi netop produkter med smagen af tid; sort hvidløg, sort citron, sort mandarin, ansjoseddike, sherryeddie, oliven og meget, meget mere.
Alt sammen smagsgivere vi har svært ved at undvære, og som med et snuptag, får retten til at forme sig, som om den har stået i mange timer og samlet sig.
Rød spidskålssalat m/dressing af julemarmeladen fra Casa Jada
Det er juletid og vintervejret er smukt derude.
Vi forbereder til julehygge, traditioner og skønne middage til vores familie og gæster.
Julemaden er ofte sød og tung, og mange af os er derfor på jagt efter ”det grønne” til julemiddagen.
Årstiden siger kål og citrusfrugter, tørrede frugter med sødme og dybde.
Der er masser af fyld at hente, og det knaser så skønt.
Her finder du rød spidskålssalat med mandarin, løg og pekannød. Med en dressing lavet på julemarmeladen fra Casa Jada:
Foccacia brød
Det lækkereste, saftige og smagsfulde forccacia brød med salt og rosmarin.
Her kan du finde opskriften og lave det der hjemme og imponere dine gæster.
Servere den med mayo, hummus eller som tilbehør til din ret.
Paella med chorizo og kylling
aella…smagen af Spanien, duften af Spanien og livet i Spanien.
Hvad mere kan man ønske sig?!
Det skulle da lige være, hvis man kan tage en lille bid af Spanien med hjem i sit køkken – og det har du muligheden for her.
Lav den perfekte paella med lækre ingredienser fra Casa Jada.
Der er kun få tilkøb og en høj succesrate.
Rødkål - med et spansk touch
Hjemmelavet rødkål er en fast tradition i mange hjem – især ved juletid. Vi har valgt at lave vores rødkål med et lille touch af Spanien, hvor vi har brugt lidt af vores Ekstra Jomfru Olivenolie og lidt sherry-eddike i stedet for æble-edikke
Ensalada de repollo
Spansk hvidkålssalat er ualmindeligt lækkert garniture. Retten er helt enkelt at lave og det er en rigtig god måde at få brugt kål i dine opskrifter. Hvidkålen kan passende skiftes ud med spidskål eller andre kål-typer alt efter hvilken smag og hvilket udtryk du vil have frem i dine retter.
Mandíbulas de cerdo al jerez
Svinekæber i sherry er en traditionel spansk ret. Spanien er “sherry-landet”. Retten er en simreret som tager et par timer at lave, men den er det hele værd. Prøv den og nyd den kraftige smag i hele retten
Mayonnaise med safran og ramsløg
Det skal være nemt at lave mayonnaise – lækker og velsmagende nem mayonnaise. Hvis det er det du leder efter, finder du det helt sikkert i denne opskrift.
Albondigas
Albondigas er en traditionel spansk tapasret og klart én af vores absolutte favoritter fra det spanske køkken. Den er ofte at finde på tapas menu-kortet i Spanien. Vores udgave er nok en smule “fordansket”, men drengene elsker det
Patatas Bravas
I virkeligheden er der ikke så meget hemmeligt bag navnet, patatas bravas. Det er såmænd bare brasede kartofler. Ikke desto mindre er det én af de mange tapasretter man finder på menuen i Spanien. Vi spiser det ofte som tilbehør, men kan jo også nydes alene.
Grønkålssalat m/sød kartoffel, syltede rødløg og saltristede macadamianødder
Plantebaseret mad bliver mere og mere populært - også hos Casa Jada.
Vi elsker de muligheder der er for variationer med den samme råvare, og smagene ændres alt efter, hvordan vi behandler vores grøntsager.
Smagene vi har i sortimentet hos Casa komplimenterer grøntsagerne fuldstændig sublimt.
De søde kartofler deler vandene lidt. Enten er den for sød eller også er den for blød. Vi synes bare den er lækker! Netop fordi den er både sød og blød, for det giver os uanede muligheder - både i det salte og det søde køkken.