Foccaciabrød-med-ekstra-jomfru-olivenolie-Rosmarin| Casa Jada

Foccaciabrød med ekstra jomfru olivenolie & Rosmarin

Foccaciabrød med ekstra jomfru olivenolie & Rosmarin - opskrift

Sådan laver du et lækkert Foccaciabrød med ekstra jomfru olivenolie & Rosmarin!

Ingredienser:

Til bagning:


Fremgangsmåde:

1. Forbered dejen:

  • Vej alle ingredienser af i samme skål.
  • Bland dejen let, indtil der ikke er tørt mel.
  • Dæk skålen til, og lad dejen hæve på køkkenbordet i 1 time.

2. Træk dejen:

  • Smør hænderne med olivenolie.
  • Dyk ned i siden af skålen, træk dejen nedefra og op over sig selv til modsatte side.
  • Gentag processen hele vejen rundt om dejen.
  • Vend dejen på hovedet, dæk skålen til igen, og lad dejen hvile i 30 minutter.

3. Gentag dej-trækket:

  • Træk dejen på samme måde 3-4 gange med 30 minutters mellemrum.
  • Efter sidste træk dæk skålen til, og stil dejen i køleskabet natten over.

4. Klargør til bagning:

  • Tag dejen ud af køleskabet, og lad den hvile i 1-2 timer.
  • Smør en bradepande med rigeligt olivenolie.
  • Vend dejen forsigtigt ud i bradepanden.
  • Tryk dejen let ud med fingrene, så den er ca. 3 cm høj.
  • Lad dejen hæve i 1 time.

5. Forbered overfladen:

  • Smør dejens overflade godt med olivenolie.
  • Drys med salt og frisk rosmarin.

6. Bagning:

  • Forvarm ovnen til 230-250 grader.
  • Bag brødet i 20-25 minutter, til det er gyldent og lyder hult, når du banker på det.

7. Afkøling:

  • Lad brødet hvile på en rist i 30 minutter, før du skærer eller brækker det i stykker.

Velbekomme! 🍞

 

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.