Mandíbulas de cerdo al jerez

Mandíbulas de cerdo al jerez

Simremad er bare godt. Duften der breder sig i huset, når retten står og gør sig lækker i timevis er uimodståelig. 

Vi elsker simremad, der nærmest bare står og passer sig selv, men som bliver mere og mere intens og koncentreret i smagen. 

Kød, der bliver mørt som smør og grøntsager og urter afgiver alt det gode til retten.

Når først retten er samlet i gryden, passer den jo nærmest sig selv, og der bliver tid til at lave tilbehøret imens…eller blot slappe af med en god bog.

Simremad er oftest weekendmad eller feriemad her hos os. 

Til 4 personer 

 

Ingredienser

  • 1 god slat Ekstra Jomfru Olivenolie til sofritoen
  • 2 store løg eller 3 mindre
  • 8-10 fed hvidløg eller 4-5 enkelte hvidløg
  • 1 frisk rød chili
  • 3 store gulerødder
  • 7 små grønne spanske peberfrugter eller 1 stor grøn peberfrugt
  • 6-8 friske laurbærblade eller 2-3 tørrede
  • 15 sorte peberkorn
  • 3 æbler

  • 750 g. svinekæber (8-10 stk.)ca. ½ flaske sherry (gerne en PX, men den billigste fra Brugsen kan også gøre det. Den skal være sød og fyldig.)
  • Vand
  • Salt
  • Persille og revet citronskal til pynt. 

 

Fremgangsmåde

Start med at forberede til din Sofrito; Løg, chili, gulerødder og peberfrugt skæres i små stykker. Hvidløget raspes på rasperen. Braiseres i Ekstra Jomfru Olivenolie uden at brænde på i ca. 15-20 minutter under jævnlig omrøring. Fintskårne æbler, laurbærblade og peberkorn tilsættes efter ca. 10 minutter. Hvis sofritoen begynder at ville brænde på, tilsætter du blot lidt vand. Men kun så lidt at det fordamper. Sofritoen må ikke koge. 

Når sofritoen er færdig, tages den af varmen og kommes over i en skål. 

Hæld lidt mere Ekstra Jomfru Olivenolie i gryden og brun svindekæberne godt på alle sider. 

Når svinekæberne er færdigbrunet, kommer du sofritoen tilbage i gryden til svinekæberne. Hæld sherryen over og vand til det hele lige er dækket til. 
Smag til undervejs med salt. 

Lad det hele stå og småsimre i 1½ timer.

Servér retten med drysset persille og citronskal der er revet på rasperen.

Vi har her serveret den på middagstallerken i ensfarvet blå i spanske keramik, med masede kartofler (med smør) og en enkelt grøn salat med gul peberfrugt.  

¡Buen apetito!

Tilbage til blog