Rød spidskålssalat m/dressing af julemarmeladen fra Casa Jada
Det er juletid og vintervejret er smukt derude.
Vi forbereder til julehygge, traditioner og skønne middage til vores familie og gæster.
Julemaden er ofte sød og tung, og mange af os er derfor på jagt efter ”det grønne” til julemiddagen.
Årstiden siger kål og citrusfrugter, tørrede frugter med sødme og dybde.
Der er masser af fyld at hente, og det knaser så skønt.
Her finder du rød spidskålssalat med mandarin, løg og pekannød. Med en dressing lavet på julemarmeladen fra Casa Jada:
Ingredienser til salaten:
- ¼ rød spidskål
- 2 små røde æbler/ eller 2 mandariner
- ½ tsk sort citronpulver (undlades hvis du vælger mandarin)
- ½ tsk sukker (undlades hvis du vælger mandarin)
- 2 spsk vand (undlades hvis du vælger mandarin)
Ingredienser til dressingen:
- 1 spsk julemarmelade
- 3 spsk ekstra jomfru olivenolie
- 1 spsk sherryeddike
- ¼ rødløg
- Lidt frisk timian eller rosmarin
- ½ tsk ñora ñora flager
- Smag til med salt og peber
Fremgangsmåde:
Snit spidskålen fint på mandolinjernet og anret på et aflangt fad.
(Hvis du vælger salaten med mandarin, springer du over processen med æblerne, men skræller i stedet mandarinen, deler den i både og skærer hver båd i 3 stykker)
Skær æbler skiver og læg den i en lage af vand, sukker og citronpulver. Vend det hele godt.
Skær løg i tynde skiver.
Fordel æblerne over kålene og fordel det fintskårne løg ligeså.
Pynt med pekannødderne.
Dressingen laves ved at blande alle ingredienser sammen og smage til med salt og peber.
Hæld dressingen over lige inden servering.
¡Buen apetito!