Hasselbach butternutsquash med grønkålspesto, hvidløg og ñora

Hasselbach butternutsquash med grønkålspesto, hvidløg og ñora

Vi elsker grøntsager og kan slet ikke lade være med at finde på og finde på.

I efteråret er vi beriget med sensommerens afgrøder, heriblandt grønkål og squash.

Især butternutsquash og grønkål i fælles forening er en undervurderet spise.

Vi forsøger altid at finde noget der er sødt, syrligt, salt, bitter og gerne med en masse umami. Dog er umamien svær lige at få tilført, idet det er smagen af tid.
Hos Casa Jada fører vi netop produkter med smagen af tid; sort hvidløg, sort citron, sort mandarin, ansjoseddike, sherryeddike, oliven og meget, meget mere.
Alt sammen smagsgivere vi har svært ved at undvære, og som med et snuptag, får retten til at forme sig, som om den har stået i mange timer og samlet sig.

Vi kan ikke andet end sige: ”Prøv det”

I 1980´erne ville vi alle have hasselbach. Det var en ny måde at tænke eksempelvis kartoflen ind på.
Denne fortolkning har vi genbesøgt og viser her hasselbach på en ny måde, nemlig i en butternutsquash.

Vi tilfører masser af smag, men vores budskab er nu, og som altid: ”Keep it simple, but tasteful!”

 

Nu til opskriften:

 

Hasselbach butternutsquash med grønkålspesto, hvidløgsflager og ñora ñora flager.

 

Ingredienser til butternutsquash:

 

Ingredienser til pesto:

Ingredienser til pynt:

 

Fremgangsmåde:

Skræl butternutsquash og flæk den på langs. Fjern kernerne og lav små fine snit, der ikke går helt igennem.
Pensl med ekstra jomfruolivenolie og drys sort hvidløg og røget paprika over.
Bages i ovnen ved 175 ° varmluft i ca. 30 min. til den er mør.

Nu til pesto:

Blend grønkål, ekstra jomfruolivenolie, hvidløg, citronpeber og smag til med salt og peber.

Anret ved at fordele pestoen over den færdige butternutsquash og drys med hvidløgsflagerne og ñora ñora flagerne.

 

¡Buen apetito!

 

Tilbage til blog