Foccacia brød

Foccacia brød

Foccaciabrød

Evoo & rosmarin

Ingredienser

  • 470 g vand
  • 30 g Ekstra Jomfru olivenolie fra Casa Jada
  • 640 g hvedemel - gerne med proteinindhold 12g+ pr. 100 g
  • 1 brev tørgær
  • 2 tsk salt
  • Til bagning: Ekstra Jomfruolivenolie, salt og frisk rosmarin

Sådan gør du:

  • Vej alle ingredienser af i samme skål.
  • Bland dejen let, indtil der ikke er tørt mel.
  • Dæk dejen til. Stil på køkkenbordet i 1 time
  • Træk dejen ved at putte olivenolie på hænderne, dyk ned i siden af skålen og træk dejen nedefra, op og over sig selv til modsatte side.
  • Gentag til dejen er trukket hele vejen rundt. Vend dejen på hovedet og dæk til igen. Lad den stå og trække i 30 min.
  • Gentag dej-trækket 3-4 gange hver 1/2 time
  • Dæk dejen til og lade den hvile i køleskabet natten over
  • Tag dejen ud af køleskabet og lad den hvile i 1-2 timer
  • Smør bradepande i rigeligt olie. Vend dejen heri.
  • Tryk dejen let ud med fingrene til den er ca. 3 cm. høj. Hæv i 1 time
  • Smør dejens overflade ind i godt med olivenolie og drys med salt og frisk rosmarin
  • Forvarm ovnen på 230-250 grader.
  • Bag brødet i 20-25 minutter til det er gyldent og lyder hult når du banker på det
  • Lad det hvile på en rist i 30 min. før du skærer eller brækker i brødet.

 

Tilbage til blog