Ingredienser

 

Albondigas/kødboller

  • 400 g hakket oksekød
  • 100 g chorizopølse – gerne stærk
  • 1 stort løg
  • 6 fed hvidløg
  • 6 spsk. hakket persille
  • 2-3 tsk. paprika – gerne røget
  • Salt og peber til tilsmagning
  • Olivenolie til stegning

 

Tomatsauce

  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 stort løg – gerne 2 små løg
  • 6 fed hvidløg
  • 1 lille chili – styrken afgør du selv
  • 2 tsk. paprika
  • evt. 1 lille glas hvidvin (eller 1 spsk. hvidvinseddike)

Olivenolie – til at sautering

Salt, peber og lidt sukker – til tilsmagningen

 

Fremgangsmåde

Det er en fordel at begynde med tomatsaucen, idet den skal koge godt og længe. Det giver en fremragende smag.

Hak løg fint. Rasp hvidløg og chili på rasperen i cirkulære bevægelser (følg mønsteret rundt med et let tryk). Sautér det i en gryde med en god mængde olie.

Tilsæt paprika og lad det stege med i et øjeblik. Pas på det ikke brænder på.

Tilsæt tomater og evt. hvidvin/hvidvinseddike.

Skru ned for varmen og lad saucen simre for sig selv, indtil den begynder at blive tykkere i konsistensen. Du er ikke i tvivl.

Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker. Du kan også blende saucen, hvis du ønsker en mere ensartet konsistens, men det gør vi ikke.

Mens saucen simrer, er det tid for albondigas.

Hak chorizopølse, løg og persille fint. Rasp hvidløget på rasperen i cirkulære bevægelser (følg mønsteret rundt med et let tryk). Tilsæt paprika, salt og peber.

Ælt farsen godt igennem og lad den hvile i køleskabet – gerne i 1 time eller 2 (hvis tiden er til det).

Form bollerne i små boller (jeg bruger en iskugleske med “udskyder”, så er form og størrelse den samme hver gang).

Steg bollerne jævne i olivenolie på panden.

Når bollerne er næsten færdige, hældes de over i gryden med tomatsaucen, hvor de simrer færdige i ca. 10 minutter.

Serveres i en stor skål med tilbehør i form af brød, kartoffelmos eller ris.

Casa Jada Keramik Albondigas Spanske Kødboller Galleri 1