Ramsløg og dild olie

Ramsløg og dild olie

 

Ingredienser

 

  • 500 ml. filtreret Ekstra Jomfru Olivenolie
  • 20 g frisk dild – svarende til et lille bundt fra supermarkedet
  • 70 g friske ramsløg – svarende til en god håndfuld

 

Det skal du bruge:

  • God blender
  • Klæde/filter
  • Frysepose 4 liter eller en engangs sprøjtepose 
  • Opbevaring i olieflaske

 

Fremgangsmåde

Put alle ingredienser i blenderen og blend i høj hastighed indtil olien bliver varm og begynder at ryge. Der kan sagtens gå nogle minutter. 

Når olien er tydelig varm og ryger, sigtes den i et klæde over i fryseposen, hvor den langsomt lader overskydende bundfald og evt. rester af vand synke til bunden. 

Efter olien har trukket i ca. 15 minutter, klipper du et lille hul i spidsen af posen, så vand og bundfald løber ud. 

Herefter er olien klar til at blive hældt på olieflasken.

 

Jeg bruger olien til rigtig mange ting. Især i salater er den god, men også i fiskeretter, hvor jeg især bruger den til skilt kærnemælk. Det er utrolig lækker til fisk og det ser drøn godt ud med den stærke grønne farve. 

 

 

Buen apetito

Tilbage til blog

Skriv en kommentar

Bemærk venligst, kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres.