Mayonnaise med safran og ramsløg

Mayonnaise med safran og ramsløg

Der er gået mange år i mit køkken, hvor jeg er gået i en stor bue udenom at lave hjemmelavet mayonnaise. Jeg er ganske enkelt ikke lykkes ret godt med det, før jeg fandt en opskrift hvor man pisker et helt æg sammen med olien og de smagsgivere man ønsker tilsat mayonnaisen. 

Da jeg først fik det prøvet af og opdagede hvor nemt og sikkert det er hver gang, ja, så er det ikke svært at vælge hvad man helst vil have…og det er ikke længere købe-mayonnaise. 

Jeg håber du får den samme oplevelse af, hvor nemt og hurtigt det er at gå til.

Naturligvis bruger jeg altid vores egen Ekstra jomfru oliven olie  enten filteret eller ufiltreret, alt efter hvor intens jeg ønsker smagen. Det kan godt betale sig, at vælge en rigtig god og fyldig olie – resultaltet bliver jo derefter!

 

Ingredienser

  • 1 helt æg
  • 2 dl. ufiltreret Ekstra Jomfru Olivenolie
  • 4 tsk friskpresset citronsaft
  • 1 lille tsk Dijon sennep
  • 1 lille tsk safran
  • 2 tsk tørret ramsløg (friske blade tørres i varmluft ovn 60 gr. i 1 ½ timer)
  • ½ tsk. sukker
  • Salt og peber til tilsmagning

 

Det skal du bruge:

  • En smal høj beholder (den til din stavblender)
  • En stavblender
  • Opbevaring til den færdige mayonnaise

 

Fremgangsmåde

Safran blødes op i citronsaften i ½ time i beholderen.

Slå ægget ud i citron- og safransaften, og hæld resten af ingredienserne ned til ægget. 

Du læser rigtigt…det hele skal ned til det hele æg, i samme skål…og pyt med temperaturerne, for den her mayonnaise skiller ikke.

Før stavblenderen ned i beholderen, helt ned til bunden og tænd for den. Lad stavblenderen være lidt i bunden, så ægget begynder at absorbere olien. Før blenderen langsomt op og ned i massen og blend i ca. 1 minut. 

Smag til så den rammer præcis den smag du ønsker den. 

Sæt den derefter på køl eller servér den i en flot skål. Denne er serveret i en Skål Ø 9,5 cm i Almáchar-serien. Du finder den her.

Buen apetito!

Tilbage til blog