Foccacia brød
Foccaciabrød
Evoo & rosmarin
Ingredienser
- 470 g vand
- 30 g Ekstra Jomfru olivenolie fra Casa Jada
- 640 g hvedemel - gerne med proteinindhold 12g+ pr. 100 g
- 1 brev tørgær
- 2 tsk salt
- Til bagning: Ekstra Jomfruolivenolie, salt og frisk rosmarin
Sådan gør du:
- Vej alle ingredienser af i samme skål.
- Bland dejen let, indtil der ikke er tørt mel.
- Dæk dejen til. Stil på køkkenbordet i 1 time
- Træk dejen ved at putte olivenolie på hænderne, dyk ned i siden af skålen og træk dejen nedefra, op og over sig selv til modsatte side.
- Gentag til dejen er trukket hele vejen rundt. Vend dejen på hovedet og dæk til igen. Lad den stå og trække i 30 min.
- Gentag dej-trækket 3-4 gange hver 1/2 time
- Dæk dejen til og lade den hvile i køleskabet natten over
- Tag dejen ud af køleskabet og lad den hvile i 1-2 timer
- Smør bradepande i rigeligt olie. Vend dejen heri.
- Tryk dejen let ud med fingrene til den er ca. 3 cm. høj. Hæv i 1 time
- Smør dejens overflade ind i godt med olivenolie og drys med salt og frisk rosmarin
- Forvarm ovnen på 230-250 grader.
- Bag brødet i 20-25 minutter til det er gyldent og lyder hult når du banker på det
- Lad det hvile på en rist i 30 min. før du skærer eller brækker i brødet.