Foccaciabrød med ekstra jomfru olivenolie & Rosmarin

Foccaciabrød med ekstra jomfru olivenolie & Rosmarin

 

Ingredienser:

Til bagning:


    Fremgangsmåde:

    1. Forbered dejen:

    • Vej alle ingredienser af i samme skål.
    • Bland dejen let, indtil der ikke er tørt mel.
    • Dæk skålen til, og lad dejen hæve på køkkenbordet i 1 time.

      2. Træk dejen:

      • Smør hænderne med olivenolie.
      • Dyk ned i siden af skålen, træk dejen nedefra og op over sig selv til modsatte side.
      • Gentag processen hele vejen rundt om dejen.
      • Vend dejen på hovedet, dæk skålen til igen, og lad dejen hvile i 30 minutter.

        3. Gentag dej-trækket:

        • Træk dejen på samme måde 3-4 gange med 30 minutters mellemrum.
        • Efter sidste træk dæk skålen til, og stil dejen i køleskabet natten over.

          4. Klargør til bagning:

          • Tag dejen ud af køleskabet, og lad den hvile i 1-2 timer.
          • Smør en bradepande med rigeligt olivenolie.
          • Vend dejen forsigtigt ud i bradepanden.
          • Tryk dejen let ud med fingrene, så den er ca. 3 cm høj.
          • Lad dejen hæve i 1 time.

            5. Forbered overfladen:

            • Smør dejens overflade godt med olivenolie.
            • Drys med salt og frisk rosmarin.

              6. Bagning:

              • Forvarm ovnen til 230-250 grader.
              • Bag brødet i 20-25 minutter, til det er gyldent og lyder hult, når du banker på det.

                7. Afkøling:

                • Lad brødet hvile på en rist i 30 minutter, før du skærer eller brækker det i stykker.

                Velbekomme! 🍞

                Tilbage til blog