Foccaciabrød med ekstra jomfru olivenolie & Rosmarin
Ingredienser:
- 470 g vand
- 30 g Ekstra Jomfru Olivenolie fra Casa Jada
- 640 g hvedemel (gerne med proteinindhold 12g+ pr. 100 g)
- 1 brev tørgær
- 2 tsk salt
Til bagning:
- Ekstra Jomfru Olivenolie
- Salt
- Frisk rosmarin
Fremgangsmåde:
1. Forbered dejen:
- Vej alle ingredienser af i samme skål.
- Bland dejen let, indtil der ikke er tørt mel.
- Dæk skålen til, og lad dejen hæve på køkkenbordet i 1 time.
2. Træk dejen:
- Smør hænderne med olivenolie.
- Dyk ned i siden af skålen, træk dejen nedefra og op over sig selv til modsatte side.
- Gentag processen hele vejen rundt om dejen.
- Vend dejen på hovedet, dæk skålen til igen, og lad dejen hvile i 30 minutter.
3. Gentag dej-trækket:
- Træk dejen på samme måde 3-4 gange med 30 minutters mellemrum.
- Efter sidste træk dæk skålen til, og stil dejen i køleskabet natten over.
4. Klargør til bagning:
- Tag dejen ud af køleskabet, og lad den hvile i 1-2 timer.
- Smør en bradepande med rigeligt olivenolie.
- Vend dejen forsigtigt ud i bradepanden.
- Tryk dejen let ud med fingrene, så den er ca. 3 cm høj.
- Lad dejen hæve i 1 time.
5. Forbered overfladen:
- Smør dejens overflade godt med olivenolie.
- Drys med salt og frisk rosmarin.
6. Bagning:
- Forvarm ovnen til 230-250 grader.
- Bag brødet i 20-25 minutter, til det er gyldent og lyder hult, når du banker på det.
7. Afkøling:
- Lad brødet hvile på en rist i 30 minutter, før du skærer eller brækker det i stykker.
Velbekomme! 🍞