Ramsløg og dild olie
Ingredienser
- 500 ml. filtreret Ekstra Jomfru Olivenolie
- 20 g frisk dild – svarende til et lille bundt fra supermarkedet
- 70 g friske ramsløg – svarende til en god håndfuld
Det skal du bruge:
- God blender
- Klæde/filter
- Frysepose 4 liter eller en engangs sprøjtepose
- Opbevaring i olieflaske
Fremgangsmåde
Put alle ingredienser i blenderen og blend i høj hastighed indtil olien bliver varm og begynder at ryge. Der kan sagtens gå nogle minutter.
Når olien er tydelig varm og ryger, sigtes den i et klæde over i fryseposen, hvor den langsomt lader overskydende bundfald og evt. rester af vand synke til bunden.
Efter olien har trukket i ca. 15 minutter, klipper du et lille hul i spidsen af posen, så vand og bundfald løber ud.
Herefter er olien klar til at blive hældt på olieflasken.
Jeg bruger olien til rigtig mange ting. Især i salater er den god, men også i fiskeretter, hvor jeg især bruger den til skilt kærnemælk. Det er utrolig lækker til fisk og det ser drøn godt ud med den stærke grønne farve.
Buen apetito