Det er efterår, det bliver køligere i vejret og vi begynder at gå ind i suppetiden, hvor de lækre supper indtager pladsen på spisebordet. 

Casa Jada var inviteret til et arrangement i en efterårsferie, som foregik på en gård fyldt med græskar. Vi skulle sørge for suppen og nøj, hvor var det et eldorada at komme ind til. Masser af lækre græskar og æbler, som nærmest indbød til at skulle i suppegryden. 

Græskarsuppe kan godt være lidt svær at få til virkelig at smage af noget. Derfor ligger det lige til højrebenet at lave en opskrift med de ingredienser vi allerede har i vores sortiment og som i forvejen er “smagen af tid”. 

Græskar et nem at arbejde med, og med lidt tålmodighed ved gryden, er det forholdsvis hurtigt at lave en rigtig lækker og velsmagende suppe på græskar. 

Helst vil vi bruge hokkaido, men til arrangementet fandt vi ud af, at almindelige store græskar fint kan gå til retten. Så udnytter du hele græskaret, hvis du alligevel skal til at skære græskarhoveder til lys. 

Hvis du ønsker at udnytte de sidste kerner, kan det sagtens lade sig gøre, ved at rengøre dem, hælde lidt olivenolie over sammen med salt og riste dem i ovnen til de er sprøde og lækre. 

Men nu til den lækre græskarsuppe a la Casa Jada. 

 

Ingredienser:

 

 

  • 1 hokkaido græskar (ca. 1 liter græskar) skåret i tern ca. 2 x 2 cm
  • 1 dl røde linser
  • ½ liter kyllingefond (eller 1 bouillonterning)

 

Fremgangsmåde

Steg finthakket løg, peberfrugt og hvidløg ved svag varme i en 3 l. gryde. Det må ikke koge og det må ikke stege hårdt. Lad det stege svagt indtil løgene er helt gennemsigtige i ca. 15-20 minutter. Se mere om sofrito her: Sofrito

Tilsæt chiliflagerne, røget paprika, korianderfrø og sherryeddike og lad det “finde sammen” i gryden.

Tilsæt græskar, røde linser og kyllingefond.

Lad det koge i 35-40 minutter. Blend evt. når du synes suppen har fået nok og gerne vil have den helt glat.

Mens suppen koger, laver du de råsyltede æbler ved at koge vand, sherryeddike og sukker op og tilsætte fintskårne æblestykker. Lad det hvile deri.

Servér suppen varm og top den med æbler og gerne en lidt ekstra jomfru olivenolie. Har du ñora ñora krydderi, så pynt med dette og lidt grønne krydderurter.

¡Buen apetito!